Na prednovoletni zabavi glasbene agencije SonicTribe je med člani skupine Batista Cadillac in producentom Anžetom Kacafuro – Cazzafuro preskočila iskrica, ki je hitro prerasla v plamen ustvarjalnega sodelovanja. Še pred koncem leta so se Urban Lutman, pevec Batista Cadillac, in Cazzafura znašli v studiu, kjer je iz prvotnega eksperimenta nastalo prvo poglavje njihove skupne glasbene zgodbe. Rezultat sodelovanja je skladba ‘Ne manjka sanj’, ki s svojim močnim čustvenim nabojem spodbuja k enotnosti in druženju.

Ne manjka sanj

Aranžmajsko in zvočno presenetljiva

Skladba je aranžmajsko in zvočno presenetljiva, saj se žanrsko ne uvršča v tipičen repertoar ne Cazzafure ne Batista Cadillac. Kljub temu so se vsi vpleteni strinjali, da je delo tako kakovostno, da si zasluži obeležiti začetek njihovega sodelovanja. To je le uvod v nadaljnje skupno ustvarjanje in obljubo nove glasbe. Fotografija zasedbe je delo Katje Grobelnik, znane pod umetniškim imenom @portraits.by.katja.

Batista Cadillac in Cazzafura, Foto: Katja Grobelnik
Batista Cadillac in Cazzafura, Foto: Katja Grobelnik

Kdo je Cazzafura?

Cazzafura je sicer znan po svojem bogatem naboru projektov, kjer je deloval kot izvajalec in producent, vključno z delom za umetnike kot so Da II Deuce, Zlatko, Muff in predvsem kot produkcijsko avtorski mojster pri večini glasbe Senidah. Med njegovimi uspešnicami so ‘Naj sije v očeh’ (Muff), ‘To mi je všeč’ (Nina Pušlar) in ‘Mišići’ (Senidah).

Kdo so Batista Cadillac?

Batista Cadillac so lani pod okriljem SonicTribe izdali svoj prvi, istoimenski album z uspešnicami kot so ‘Mim pravil’, ‘Pust me do besede’ in ‘Magnolije’. Po vrsti uspešnih koncertov, med drugim v razprodanem Siti Teatru v Ljubljani, je ‘Ne manjka sanj’ uvod v njihov prihajajoči drugi album, ki ga že vneto pripravljajo. Sodelovanje s Cazzafuro obeta zanimivo in nekoliko drugačno glasbeno smer, ki obeta veliko novih glasbenih užitkov.

Oznake: