8. maja 1828 se je v Ženevi rodil švicarski mirovnik in humanist, dobitnik prve Nobelove nagrade za mir ter ustanovitelj Mednarodnega gibanja Rdečega križa in Rdečega polmeseca, Henry Dunant. Njegov rojstni dan je bil leta 1948 razglašen za Mednarodni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca, v Sloveniji pa predstavlja tudi začetek Tedna Rdečega križa.

Obvestili smo vas že, da prav na Mednarodni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca, torej 8. maja 2024, na Pravni fakulteti Univerze Ljubljana organiziramo posvet Vloga in pomen Rdečega križa, na katerega ste še vedno vljudno vabljeni, le udeležbo nam potrdite.

Ohranjamo humanost živo

Sicer pa bo letošnji Teden Rdečega križa potekal pod sloganom Ohranjamo humanost živo in kot boste lahko razbrali iz poslanice predsednice RKS, mag. Ane Žerjal, je humanost zapisana v naš, »rdečekrižarski« DNK. Ne samo jutri, ampak vsak dan, v vsakem trenutku. Po Sloveniji bodo v tem tednu potekale številne aktivnosti, ki jih organizirajo naša območna združenja in vljudno vas vabimo, da katerega od dogodkov obiščete in se tudi sami prepričate, kako ohranjamo humanost živo.

Preverjanja znanja iz prve pomoči

Vljudno pa vas vabimo tudi na letošnja državna preverjanja znanj prve pomoči za študente, dijake in osnovnošolce, ki bodo med 9. in 11. majem 2024 potekala v Slovenskih Konjicah – skupno pričakujejo kar 34 ekip in predvsem ogromno znanja.

Oznake: