Slovenski ljubitelji narodno-zabavne glasbe že dobro poznajo fantovsko zasedbo Vzrock, ki kljub svoji mladosti že nekaj let navdušuje s svojimi energičnimi nastopi po vsej Sloveniji. Nik, Tilen, Nejc in Gašper, znani tudi po svojih zasedenih vikendih, so nedavno izdali novo skladbo ‘Jagode in med‘, ki je že požela veliko navdušenje med poslušalci.

Vzrock, Foto: Rok Maver, RoxPro Production
Vzrock, Foto: Rok Maver, RoxPro Production

Jagode in med

“Pesem ‘Jagode in med’ nas popelje nazaj v nostalgične čase najstniških let, prvih simpatij, usnjenih jaken, raztrganih kavbojk in brezskrbnih dni,” so povedali fantje ob predstavitvi skladbe. Avtor melodije in besedila je Alen Klepčar, s katerim fantje že dolgo sodelujejo in so skupaj ustvarili že več uspešnic, med drugim tudi pesem ‘Pina Colada’, ki ima na YouTube kanalu že več kot 2,3 milijona ogledov.

“Pesem je bila sprva napisana kot poslovilna skladba za Ansambel Biseri, katerega član in vodja sem bil dolga leta. Z njimi smo lani zaključili glasbeno pot, in ko sem iskal primernega izvajalca za to skladbo, sem se odločil za fante iz skupine Vzrock. Njihova energija me spominja na čase, ko smo bili sami mladi, obenem pa so pokazali veliko predanost in veselje do glasbe,” je razkril Klepčar.

Videospot za pesem ‘Jagode in med’, ki ga je režiral Rok Maver iz RoxPro production, prinaša še dodatno atmosfero skladbe, ujeto v pristnem slovenskem kulturnem okolju.

Vzrock – Jagode in med

Delovno-glasbeno ravnovesje med tednom

Kljub natrpanim vikendom s koncerti, fantje med tednom vztrajajo v svojih službah. Nik je zaposlen v zdravstvu, Tilen dela v avtomehanični delavnici, Nejc se ukvarja z zaključnimi gradbenimi deli, Gašper pa je aktivno vključen v družinsko gradbeno podjetje.

“Ni najlažje usklajevati urnikov in pogosto se nam zdi, da skoraj ne spimo, vendar smo vsi strastni do glasbe in vedno znova nas napolni s svežo energijo, ko stopimo na oder. Vsak od nas se veseli petkov, ko lahko ponovno stopimo pred občinstvo,” so delili fantje.

Priljubljenost med dekleti je še dodatna motivacija: “Res je lepo videti, kako se ljudje vračajo na naše koncerte in prepevajo naše pesmi. Smo zelo hvaležni za vso podporo,” so povedali s širokimi nasmehi.

Načrti za prihodnost

Čeprav so trenutno osredotočeni na promocijo skladbe ‘Jagode in med’ in številne koncertne obveznosti, fantje še vedno ohranjajo svoje osebne cilje in upanja za prihodnost. “Družina in ljubezen sta zame bistvena v življenju, in prepričan sem, da bo čas za to prišel,” je sklenil Nik, s čimer je zazvenela tudi nota optimizma za nadaljnje korake skupine Vzrock.

Oznake: