Če iščete popoln pobeg za prvomajske počitnice, potem je polotok Pelješac odlična destinacija. Slikovit del Dalmacije ponuja kombinacijo čudovite narave, izjemne gastronomije in bogate zgodovine, ki privabljajo obiskovalce iz vseh koncev sveta.

Pelješac za prvi maj

Pelješac je znan po svojih dolgih peščenih plažah, skritih zalivih in čistem modrem morju, ki so kot nalašč za sproščanje in uživanje v sončnih dneh. Priljubljena mesta, kot sta Orebić in Trpanj, ponujajo odlične možnosti za nastanitev, od prijetnih družinskih penzionov do luksuznih vil s pogledom na morje.

Ste bolj športni tip?

Za ljubitelje aktivnih počitnic Pelješac ponuja številne možnosti. Lahko se odpravite na pohodništvo po slikovitih potkah, ki vodijo skozi vinograde in oljčne nasade ali se preizkusite v kajtanju in jadranju na deski v Vignju, ki je znan po idealnih vetrovnih pogojih. Tisti bolj avanturistični in glede na temperaturo morja bolj pogumni lahko raziskujejo podvodni svet Pelješca z masko in plavutmi.

Ste bolj vinarsko-gastronomski?

Ne moremo mimo enega izmed glavnih razlogov, zakaj mnogi izberejo Pelješac za svojo destinacijo – vina. Polotok je dom nekaterih najboljših hrvaških vin, vključno z znanim Dingačem. Vinogradi na strmih pobočjih, ki se spuščajo naravnost v morje, niso samo čudoviti za ogled, ampak tudi proizvajajo vrhunska vina, ki jih lahko degustirate v številnih lokalnih vinskih kleteh.

Trstenik in Vinarija Grgić, Pelješac

Dalmatinska kuhinja

Gastronomska ponudba Pelješca je prav tako vredna omembe. Dalmatinska kuhinja s svežimi morskimi sadeži, kot so škampi, klapavice in ribe, postreženimi na gradele (žar), je nekaj, česar si ne smete pustiti uiti. Lokalne konobe in restavracije ponujajo jedi, ki so preplet lokalnih sestavin in tradicionalnih receptov, katerih okusi vas bodo navdušili.

Bogata zgodovina

Poleg naravnih lepot in kulinarike je Pelješac tudi kraj z bogato zgodovino. Odpravite se lahko na odkrivanje starih cerkva, samostanov in utrdb, ki pripovedujejo zgodbe iz preteklosti. Obiščete lahko tudi Ston z znanimi srednjeveškimi zidovi in solinami, kjer še danes na tradicionalen način pridobivajo sol.

Zakaj na Pelješac za prvomajske počitnice?

Pelješac s svojo ponudbo zagotavlja nepozabne prvomajske počitnice, kjer se prepletajo doživetja narave, kulture in užitka. Ne glede na to, ali ste počitnikar željan počitka ali avanturista v iskanju novega raziskovanja, Pelješac nudi nekaj za vsakogar. Zatorej, zakaj ne bi letošnji prvi maj preživeli na tem čudovitem hrvaškem polotoku?