Horoskopski znaki, ki izhajajo iz zodiaka, so že stoletja del človeške kulture, vplivajoč na naša prepričanja, odnose in odločitve. Vsak od dvanajstih znakov ima svoje značilnosti, ki naj bi odražale osebnostne lastnosti, predispozicije in celo usodo posameznika, rojenega pod njegovim vplivom. Horoskop ponuja vpogled v osebnostne lastnosti in služi kot orodje za razumevanje medosebnih odnosov ter osebnostnega razvoja.

Horoskopski znaki

Oven: 21. marec – 19. april

Oven, prvi znak zodiaka, simbolizira začetek in ponavadi predstavlja energijo, iniciativo in pogum. Ljudje, rojeni pod tem znakom, so znani po svoji odločnosti in vodstvenih sposobnostih, včasih pa jih lahko ovira njihova nestrpnost.

Bik: 20. april – 20. maj

Bik, znak, ki stoji za vztrajnostjo in zanesljivostjo, poudarja potrebo po stabilnosti in udobju. Biki cenijo lepoto in uživanje v življenju, a njihova trma jih lahko drži nazaj.

Dvojčka: 21. maj – 20. junij

Dvojčka, zračni znak, simbolizira komunikacijo, prilagodljivost in intelekt. Ljudje rojeni v tem znaku so znani po svoji radovednosti in sposobnosti hitrega učenja, vendar se lahko njihova spreminjajoča se narava zdi nedosledna.

Rak: 21. junij – 22. julij

Rak, znak, ki predstavlja čustva in dom, je osredotočen na družino in domače življenje. Rakovi so empatični in zaščitniški, včasih pa pretirano čustveni.

Lev: 23. julij – 22. avgust

Lev, znak, ki simbolizira ustvarjalnost in ponos, je znan po svoji karizmi in želji po biti v središču pozornosti. Levi so pogumni in velikodušni, a lahko njihov ego zasenči druge.

Devica: 23. avgust – 22. september

Devica, znak povezan z natančnostjo in analitičnostjo, predstavlja praktičnost in metodičnost. Device so zanesljive in marljive, včasih pa preveč kritične do sebe in drugih.

Tehtnica: 23. september – 22. oktober

Tehtnica, znak harmonije in partnerstva, simbolizira potrebo po ravnovesju in pravičnosti. Tehtnice so znane po svoji diplomatičnosti, vendar se lahko njihova neodločnost izkaže za oviro.

Škorpijon: 23. oktober – 21. november

Škorpijon, znak, ki predstavlja strast in preobrazbo, je znan po svoji intenzivnosti in močni volji. Škorpijoni so zvesti in odločni, a lahko njihova skrivnostnost in ljubosumje povzročata težave.

Strelec: 22. november – 21. december

Strelec, znak, ki simbolizira avanturo in filozofijo, je znan po svojem optimizmu in ljubezni do svobode. Strelci so iskreni in pravični, včasih pa preveč neposredni.

Kozorog: 22. december – 19. januar

Kozorog, znak discipline in ambicij, poudarja odgovornost in tradicijo. Kozorogi so zanesljivi in vztrajni, vendar jih lahko njihova prekomerna resnost oddalji od drugih.

Vodnar: 20. januar – 18. februar

Vodnar, zračni znak, ki predstavlja inovacije in humanitarnost, je osredotočen na prihodnost in skupnost. Vodnarji so neodvisni in izvirni, a lahko njihova oddaljenost oteži globlje povezave.

Ribi: 19. februar – 20. marec

Ribi, vodni znak, ki simbolizira empatijo in duhovnost, predstavlja globoko čustveno razumevanje in sočutje.

Oznake: