Lutkovni muzej Maribor bo poleti odprt tudi ob nedeljah med 9. in 13. uro, kar je odlična priložnost za družinski obisk in raziskovanje sveta lutk.

Lutkovno gledališče Maribor
Lutkovno gledališče Maribor

Stalna razstava v hišici Tri babe

Lutkovni muzej Maribor, ki se nahaja na podstrešju prenovljene hišice Tri babe na severu Vojašniškega trga na mariborskem Lentu, ponuja vpogled v petdesetletno zgodovino mariborskega lutkovnega gledališča. Na ogled so najbolj zanimive in prepoznavne lutke, izdelane iz različnih materialov in tehnologij, ter tiste iz najbolj znanih predstav. Razstava je dopolnjena z deli scenografije, skicami in kostumi, kar obiskovalcem omogoča celovito izkušnjo lutkovne umetnosti.

Interaktivne dejavnosti za obiskovalce

Poleg ogledovanja razstavljenih lutk se obiskovalci lahko preizkusijo tudi v animaciji lutk na interaktivnem odru. Na voljo so različne lutkovne tehnologije, s katerimi lahko obiskovalci ustvarijo lastno lutkovno predstavo. Ta dejavnost je še posebej privlačna za otroke in mlade, ki si želijo preizkusiti svoje sposobnosti v lutkarstvu.

Razširjena resničnost za še večje doživetje

Lutkovni muzej Maribor ponuja tudi izkušnjo razširjene resničnosti z aplikacijo LutkAR. S pomočjo tablice in posebnih kod v prostoru, aplikacija razširi nekatere dele razstave v druge dimenzije, dopolni informacije ali spodbuja razmislek. Ta tehnologija omogoča obiskovalcem še bolj poglobljeno in interaktivno izkušnjo.

Prijazno za vse generacije in tuje obiskovalce

Obisk Lutkovnega muzeja Maribor je primeren za goste vseh starosti, še posebej za družine. Vse vsebine v muzeju so na voljo v dveh jezikih, slovenskem in angleškem, kar omogoča dostopnost tudi za tuje govoreče obiskovalce. Enako velja za muzejsko aplikacijo LutkAR.

Poletni delovni čas

Lutkovni muzej Maribor je odprt v petek med 16. in 18. uro, v soboto med 9. in 13. uro ter med 16. in 18. uro. Julija in avgusta pa je muzej odprt tudi ob nedeljah med 9. in 13. uro.