Sezona brokolija je tu! Priljubljeno zelenjavo lahko uživate surovo, kuhano na pari, dušeno, praženo, pečeno v pečici ali kot pire. Recepti z brokolijem so zelo vsestranski. Ne glede na pripravo pa obstajajo ljudje, ki brokolija enostavno ne marajo. Tokrat pa imamo recept, ki bo navdušil celo največje nasprotnike te zelenjave.

Popečen brokoli
Gre za hrustljave popečke iz brokolija – začinjene in zapečene cvetove brokolija, ki jih sploščimo, da postanejo čim tanjši in hrustljavi. Začimbe lahko prilagodite svojemu okusu, ta način priprave brokolija pa bo zagotovo všeč vsem, tako mlajšim kot starejšim.
Kako pripraviti hrustljave brokolijeve popečke?
Za pripravo potrebujete en brokoli, začimbe po želji in nariban parmezan ali drug trdi sir. Cvetove brokolija ločite in kuhajte 10 do 15 minut, nato jih odcedite in pustite na stran.
Na pekač položite papir za peko in v razmiku potresite začimbe. Na papir lahko dodate katerokoli začimbo po svojem okusu – v tem receptu so uporabljeni origano, česen, poper, sol in paprika. Na začimbe posujte še nariban parmezan.
Na začimbe in parmezan položite cvetove brokolija in jih s kozarcem ali drugim trdnejšim predmetom rahlo sploščite. Nato jih ponovno posujte z naribanim parmezanom in začinite po želji. Pecite v pečici ali v fritezi na vroči zrak, med 15 in 30 minut, odvisno od tega, kako hrustljave želite.
Popečke postrezite z omako po izbiri – odlična ideja za predjed ali zdrav večerni prigrizek.