Google je napovedal vklop storitve Poišči mojo napravo na pametnih telefonih Android.

Poišči mojo napravo

S storitvijo Poišči mojo napravo lahko zdaj poiščete naprave, ko so povezane v internet. Z novim omrežjem Poišči mojo napravo boste lahko poiskali naprave tudi, ko niso povezane v internet. Prav tako lahko najdete združljive dodatke za hitro seznanitev, tudi ko niso povezani z napravo, vključno z združljivimi ušesnimi slušalkami, slušalkami ter sledilniki, ki jih lahko namestite na denarnico, ključe ali kolo.

Kako deluje storitev?

Naprave v omrežju uporabljajo Bluetooth za iskanje elementov v bližini. Če druge naprave zaznajo vaše elemente, varno pošljejo lokacije, kjer so bili ti elementi zaznani, storitvi Poišči mojo napravo. Vaše naprave Android na enak način pomagajo drugim pri iskanju elementov brez povezave, ko so zaznani v bližini.

Lokacije naprav bodo šifrirane s kodo PIN, vzorcem ali geslom za naprave Android. Vidne so samo vam in uporabnikom, s katerimi delite naprave v storitvi Poišči mojo napravo. Googlu ne bodo vidne in se ne bodo uporabljale za druge namene.

Kako lahko omogočite storitev?

V treh dneh po tem, ko bo ta funkcija omogočena v napravah Android, boste prejeli potrditveno e-poštno sporočilo. Do takrat lahko onemogočite omrežje prek storitve Poišči mojo napravo na spletu. Vaša izbira se bo uporabljala za vse naprave Android, povezane z vašim računom. Ko bo funkcija omogočena, boste lahko kadar koli upravljali udeležbo naprav prek nastavitev storitve Poišči mojo napravo na napravi.

Oznake: