Začetek turistične sezone na majhnem dalmatinskem otoku. Med lokalno mladino, ki išče zaslužek, je tudi Ante, največji oboževalec Avsenikove glasbe v Mali Luki.

Otoček sredi jezera

Ante sanja o lastnem narodnozabavnem ansamblu in ko za idejo navduši Danijelo, nekdanjo sošolko, se začne dogodivščina. Prvi nastop Antejevega ansambla v vaški konobi povzroči preobrate, ki spremenijo življenja mladih glasbenikov in majhno otoško skupnost.

“Ekskurzija v zlato dobo starih francoskih in italijanskih komedij”

Otoček sredi jezera je knjiga Tomija Gračanina in je namenjen vsem, ki ljubijo brezčasne melodije Avsenikov, oboževalcem poletnega Dalmacije, poznavalcem temnih plati estradnega posla in vsem, ki iščejo idealno poletno branje. Roman ponuja zanimivo branje za vsakogar, ki uživa v zgodbah, kjer se prepletajo tradicija in sodobnost, ter vsem, ki se radi zamislijo nad nenavadnimi življenjskimi situacijami, ki jih prinašajo kulturna srečanja. “Roman Otoček sredi jezera je ekskurzija v zlato dobo starih francoskih in italijanskih komedij, s pridihom nostalgije in mladostniških sanj,” je o romanu zapisal Jure Godler.

Oznake: