Pretekli torek je Maja Keuc postavila nov mejnik na slovenski glasbeni sceni s premierno predstavitvijo svojega prvega avtorskega albuma Sončnice. V ljubljanskem SiTi Teatru je svoj glasbeni prvenec okronala s teatrskim koncertom, ki je bil razprodan še preden so poslušalci sploh slišali album.

Polna dvorana je pričala o veliki podpori, ki jo je Maja prejela ob izdaji svojega albuma. Dogodek je pritegnil tudi številne znane obraze. V glasbeni predstavi so uživali Klemen Bunderla, Aljoša Bagola, Domen Valič, Mojca Fatur, Klemen Slakonja, Denis Avdić ter Vid Valič,ki so o Maji povedali naslednje:

Klemen Bunderla: »Hvala za tole priložnost, današnji dogodek je bil prava glasbena ekstaza. Obožujem toplo melanholijo, indie prizvok in eksotične instrumente. Točno to sem dobil. Manjkal je zgolj še topel jesenski dan, avtodom in pobeg nekam v naravo. Maja nas je popeljala točno tja, v drug svet. Album Sončnice mi je resnično všeč, navdušila pa me je tudi nova izvedba meni ljube skladbe »Sanjam Sama«. 

Aljoša Bagola: »Koncert je bil v »F duru« – fenomenalno. Mislim, da je Maja ustvarila neko svojevrstno doživetje iz naslova njene unikatnosti, njenega talenta in virtuoznosti. Vse nas je prepojila z njeno zgodbo, z njenim doživljanjem sveta, besedil in glasbe. To je bil večer za sladokusce. Vsi smo želeli plesati in rajati z njo. To se mi zdi tisti vzgib, ki pokomentira njeno glasbo. Maja nam omogoča poistovetenje, da skozi njeno zgodbo predelamo, spoznamo, napredujemo, da smo boljši in uspešnejši. Iskanje luči je v vsakem izmed nas in če si priznamo svojo temno stran in grenke izkušnje ter se pregrizemo skozi to, potem smo vsi boljši«. 

Domen Valič: »Na koncertu sem izredno užival, vse od prvega do zadnjega komada! Prej sem mislil, da je moj najljubši single »Labirint«, toda danes sem ugotovil, da je moja najljubša skladba »Zmaji«. Pesem, ki v nas prebudi otroka, iskreno se me je dotaknila. Majo sem vedno izjemno spoštoval, zaradi njenega glasu in discipline. Leta nazaj je bila njena energija bolj razpršena, sedaj pa se zdi prizemljena, točno ve kako priti do tega kar si želi. Zdi se, da ustvarja točno to v kar verjame, zaupa svoji zgodbi in svojemu srcu«. 

Mojca Fatur: »Ko Maja stopi na oder je oder povsem njen. Njena energija te dobesedno odnese, jaz sem navdušena. Maja je dokazala, da se je iz dekleta transformirala v žensko, ki ve zakaj to dela in ve kaj je njen klic. Vidi se tudi, da ima za seboj edinstveno ekipo, ton je bil izjemen, prav tako produkcija in scenografija. Mene osebno se je dotaknil komad »Vse kar se ne sme«.

Klemen Slakonja: »Užival sem od prve do zadnje sekunde. Maja ima na odru takšno energijo, da pozabiš na vse okrog sebe. Zgolj gledaš, strmiš, poslušaš in se čudiš kako je to mogoče. Domov grem poln inspiracije. V spominu mi je predvsem ostal komad »Sama sva kriva« ter pesem »Zmaji« –  kjer je čutiti lepo besedno igro prepleteno s celotno produkcijo, ki nas odpelje v otroštvo in v nebo z Majo in zmajem. Lepo je videti razvoj Maje, prvi stik sva imela na EMI leta 2011. Od takrat sem jo redno spremljal, opazoval in občudoval – kako napreduje in kako je vedno znova boljša in boljša«.   

Denis Avdič: »Meni je Maja top, jaz jo obožujem. Spremljam jo že od Talentov, že takrat sem vedel, da ima pred seboj celoten svet. Njen glas je fantastičen, za njo sploh ni meja. Se je pa izkazala za umetnico, ki je pravzaprav iskala sebe, svojo glasbo in svojo umetnost. Super je, da je ta prostor našla doma. Danes se me je dotaknil komad »Sama sva kriva«, ki sta ga ustvarila skupaj s fantom Tilnom – odlično besedilo, predvsem zaradi predzgodbe, ki jo je Maja delila z nami«. 

Vid Valič: »Danes dvorano zapuščam s povečanim srčnim utripom. Komad »Mavrične oči« se me je dotaknil, preplavile so me misli, izkušnje, čustva, cmok v grlu.  Majino ustvarjanje mi je všeč, ker v njeni glasbi lahko začutiš emocije, ni zgolj prepevanje, temveč interpretacija čustev. Majo spremljam že od prvih Talentov, že pri 18ih se mi je zdela »narejena« pevka, čeprav skromno tega ni priznala. Zdaj vidim kaj je še želela doseči in moram priznati, da ji je uspelo«. 

Oznake: