Glasbena skupina Plejade je predstavila svoj najnovejši projekt, skladbo z naslovom “Ne poveš“. Stalna zasedba, ki jo sestavljajo tekstopisec, vokalist in kitarist Domen Brodarič, kitarist in backvokalist Aleksij Drnovšček ter basist Manuel Brajnik, je za snemanje nove skladbe povabila tudi bobnarja Tine Vidmarja iz skupine CONA 40.

Kako je nastala skladba Ne poveš?

Ideja za skladbo “Ne poveš” se je porodila v majhni sobici v Ljubljani, kjer je Domen v večernih urah raziskoval melodije. Rezultat tega raziskovanja je osnovna kitarska in vokalna linija ter besedilo skladbe. Prvi demo je Domen posnel sam doma, kar je postavilo temelje za nadaljnji razvoj. Med snemanjem prvega videospota “Utrip noči” je Domen našel prvega člana benda, s čimer so Plejade uradno začele svojo pot. Aleksij in Manuel sta hitro dodala svoj pečat skladbi, kar je omogočilo snemanje v studiu.

Kdo je poskrbel za snemanje?

Za snemanje so izbrali Lotos studio, kjer sta Bojan Pahljina in Jan Pureber zagotovila nemoten proces. Bojan je nato poskrbel tudi za mix in master skladbe, kar je dalo “Ne poveš” končni sijaj.

Kako je nastal videospot?

Videospot za “Ne poveš” je bil posnet z vintage Hitachi kamero v rokah Jaka Metelkota, kar je dodalo poseben pridih celotni produkciji. Snemanje je potekalo v lokalu Nostalgija, na ulicah Ljubljane in v studiu ALUO. Člani skupine so si oblačila izposodili v trgovini z rabljenimi oblačili, kar je dodatno poudarilo unikatnost videospota. Za glavno vlogo v videospotu je Aleksij povabil svojo prijateljico in modelko Katalino.

Skladba in videospot “Ne poveš” raziskujeta tematiko odločanja in usode med dvema osebama. Besedilo pesmi odstira zgodbo o privlačnosti, manipulaciji in neizrečenih občutkih, ki jih protagonisti nosijo v sebi. Skozi glasbo in vizualno podobo Plejade uspešno prepletajo zgodbo o iskanju odgovorov na vprašanja srca.

Oznake: