Dolenjski glasbenik in avtor Jernej Zoran je te dni v eter poslal »staro-novo« skladbo You. Gre namreč za predelavo pesmi »Stik« iz istoimenskega albuma, ki je izšel leta 2019.

»Odločil sem se,  da komad ob petletki jezikovno preoblečem,«  pojasni Jernej, ki je tokrat napisal še angleško besedilo, ki ga je zapela Caitlin Anselmo iz ameriškega Nashvilla. »Snemali smo že poleti 2022, pravi čas za izdajo pa se je pojavil šele zdaj. Življenje se pač ne meni za človekove načrte. No, je že prav tako, kajti človek resda ne počaka, glasba pa

Jernej je sicer sredi snemanja svojega šestega samostojnega albuma, ki bo predvidoma izšel septembra. Tako kot ostaja iskalec novih zvočnih podob v studiu, si postavlja vedno nove izzive tudi na odrih. »Po dobrih dvajsetih letih sem nedavno spet aktiviral svoj trio. V zasedbi sta še Dejan Slak – Sleyk na bas kitari in Miro Tomšič na bobnih.

»Želel sem se bolj posvetiti temu, kar imam v glasbi najraje in v čemer sem najmočnejši – kitari. Z ekipo trenutno pripravljamo repertoar in ogromno džemamo, kar je pravi balzam za ušesa in dušo,« se nad tovrstnim odkrivanjem glasbenih pokrajin navdušuje Jernej.

»Poleti in jeseni pa se vidimo na odrih, za zdaj v Kočevju, Novem mestu in Ljubljani, termine pa razkrijemo kmalu.«

Oznake: