Špageti s piščancem, brokolijem in ostalo zelenjavo so lahko odlično kosilo, še posebej v vročih poletnih dneh.

Špageti z brokolijem in piščancem
Špageti z brokolijem in piščancem

Recept za špagete s piščancem, brokolijem in ostalo zelenjavo

Sestavine:

  • 300 g špagetov
  • 2 piščančji prsni fileji
  • 1 brokoli
  • 1 rdeča paprika
  • 1 korenček
  • 2 stroka česna
  • 1 čebula
  • 50 ml belega vina (po želji)
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • Sol, poper
  • Oljčno olje
  • Parmezan (za serviranje)
  • Sveža bazilika (za okras)

Navodila:

  1. Priprava sestavin:
    • Piščančje prsi narežite na manjše koščke. Brokoli razdelite na cvetove, papriko in korenček narežite na tanke trakove, čebulo in česen pa na drobno sesekljajte.
  2. Kuhanje špagetov:
    • V velikem loncu zavrite vodo, solite in dodajte špagete. Kuhajte jih po navodilih na embalaži do al dente. Odcedite in prihranite malo vode od kuhanja.
  3. Priprava zelenjave:
    • Medtem ko se špageti kuhajo, na srednje močnem ognju v veliki ponvi segrejte oljčno olje. Dodajte čebulo in česen ter pražite, dokler čebula ne postane prozorna.
    • Dodajte narezano papriko in korenček ter pražite nekaj minut, da se zelenjava nekoliko zmehča. Nato dodajte brokoli in pražite še nekaj minut. Vse skupaj odstranite iz ponve in začasno shranite.
  4. Priprava piščanca:
    • V isti ponvi dodajte malo več olja, če je potrebno, in piščančje koščke. Začinite s soljo in poprom ter pražite, dokler piščanec ni zlato rjav in popolnoma skuhan.
  5. Dokončanje omake:
    • K piščancu dodajte prepraženo zelenjavo, premešajte in zalijte z belim vinom. Pustite, da alkohol izhlapi, nato dodajte smetano za kuhanje. Kuhajte nekaj minut, da se omaka nekoliko zgosti. Če je omaka pregosta, dodajte malo vode od kuhanja špagetov.
  6. Združevanje sestavin:
    • V omako vmešajte odcejene špagete, dobro premešajte, da se špageti enakomerno obložijo z omako in zelenjavo.
  7. Serviranje:
    • Postrezite vroče, potreseno s parmezanom in okrašeno s svežo baziliko. Po želji lahko ob strani postrežete tudi rezine svežega kruha.

Uživajte v okusnem obroku, ki združuje bogate okuse piščanca, svežo zelenjavo in kremasto omako, vse skupaj pa dopolnjujejo aromatični špageti. Dober tek!

Oznake: