Ste tudi vi v zadnjih dneh dobili obvestilo, da se na vaši Facebook strani pojavljajo kršitve in da vam bodo ukinili Facebook stran? Previdno in počasi, precej verjetno je, da se za tem sporočilo skriva pretkana zvijača.

Kako izgleda email sporočilo sporočilo?

Sporočilo je zapisano v angleškem jeziku in vas opominja, da vašo Facebook stran pazljivo spremljajo, da so na njej nedovoljene fotografije in če ne bo odgovora v naslednjih 24 urah, vam jo bodo ukinili. Povezava z gumba Submit an Appeal, prek katerega želijo uloviti vaše geslo, pelje na https://help-for-ratification-10032059.netlify.app/form.html

Sporočilo izgleda tako:

Subject: Infringement warning: Account reported by user for copyright infringement.

Dear, [ Ime Facebook strani ]
I regret to inform you that . Your account is being specifically monitored. Due to user accusations of violating community rules. Using images without the owner’s permission. This is not allowed in our ecosystem.

Details upon violation

Using images for the purpose of advertising false products, defaming the honor and dignity of others. Images are pornographic and provocative, seriously affecting the integrity of the ecosystem

What you need to do is appeal to us, so that we have a basis to review your violations again. In about 24 hours, your account will be restricted from advertising, as well as posts related to the violation. After 24 hours, if we do not receive any response from you, your account will be locked.

POVEZAVA – Submit na Appeal

We attach great importance to user experience in this platform. Require all members to comply with established community standards. To ensure safety, security and a comfortable experience for all members.
Thank you for your timely attention to this matter.

Best regards,
Meta Pro Team

Morebitni poskus lažnega predstavljanja

Če uporabljate zanesljivo spletno zaščito (npr. NOD), vam bo – ob pogoju, da je stran že uvrščena na njihovo črno listo spletnih strani – izpisalo obvestilo Morebitni poskus lažnega predstavljanja Ta spletna stran poskuša prelisičiti obiskovalce, da posredujejo občutljive osebne podatke, kot so podatki za prijavo ali številke kreditnih kartic.

Kako izgleda ta spletna stran?

Spletna stran, kjer ribarijo za vašimi podatki, izgleda zelo legitimno. Zahteva več podatkov o kršitvi in osebne podatke.

Dvom1: Zakaj me sprašuješ o več informacijah za kršitvi, če veš vse?
Dvom2: Ker ni dovolj poslovni email, vpišete še osebnega. Z njim se prijavijo v Facebook. V naslednjem koraku, ko izpolnete vse podatke vas – uganili ste – vpraša še za geslo. Napaka!

Kaj naredim, če sem vpisal/-a tudi geslo?

In kaj naredite, če ste slučajno že vpisali vse podatke v obrazec in upali, da vas bodo uslišali pri nameri? Spremenite geslo za Facebook, to naj bo prvi korak. Preglejte poti za prijavo v Facebook. Če še nimate, akvirajte dvostopenjsko preverjanje gesla – SMS, Authenticator ali kako drugače.