Po velikem uspehu pesmi “Kreten” se Urban Vidmar vrača z novim glasbenim delom, “Brat moj”. V tej iskreni pesmi Urban razkriva globoko povezanost, ki jo čuti do svojega brata, ter jo opisuje kot ključni del svojega življenja. “Brat moj” ni zgolj pesem, ampak odraz resničnih dogodkov, ki so zaznamovali Urbanovo otroštvo in odraščanje ob strani brata, ki mu je bil vedno opora.

Urban Vidmar s skladbo Brat moj

Vožnje z avtomobilom, veselice in bližina

V pesmi Urban ne opeva samo bratske ljubezni ljubezen, temveč tudi priznava razlike med njima, ki so ju še bolj povezale. Medtem ko je brat izstopal z akademskimi uspehi in umirjeno naravo, je Urban sprejel bolj divjo stran, pogosto povzročal skrbi svojim staršem. Kljub temu sta skupaj delila nešteto nepozabnih trenutkov, od voženj z avtomobilom, ki sta ga “dobro uničila”, do skupnih veselic in neprecenljive bližine, ki jo lahko čutijo le bratje.

“Pesem poudarja razlike v najinih osebnostih. Medtem, ko je moj brat blestel z boljšimi ocenami in je izkazoval mirno ter pridno naravo, sem jaz, po drugi strani, sprejel divjo stran, pogosto povzročal staršem trenutke skrbi in frustracij. Skupaj sva pa delile tisoče takšnih in drugačnih zgodb od vožnje s starim avtomobilom, ki sva ga, kar dobro uničila, skupnih veselic in bližine, ki ga imajo le bratje.”

Brat moj

Z novo skladbo “Brat moj” Urban Vidmar ne le nadaljuje svojo glasbeno pot, ampak tudi poudarja pomen družinskih vezi in skupnih izkušenj, ki oblikujejo in bogatijo naše življenje.