Twitter (X) je družbeno omrežje, kjer uporabniki delijo misli, novice in zgodbe v realnem času. Z novo spremembo se podjetje usmerja k zagotavljanju bolj varnega in zasebnega uporabniškega okolja.

Skrivajo všečke (like)

Twitter (X) je ta teden napovedal pomembno spremembo za vse uporabnike – všečki bodo postali zasebni. S tem želijo izboljšati varovanje zasebnosti uporabnikov.

Med ključnimi točkami nove ureditve so zasebni všečki – Uporabniki bodo še vedno lahko videli, katere objave so všečkali, vendar te informacije ne bodo vidne drugim.
Število všečkov in druge metrike za lastne objave bodo še vedno vidne pod obvestili.

Uporabniki ne bodo več videli, kdo je všečkal objave drugih uporabnikov. Bodo pa avtorji objav še vedno lahko videli, kdo je všečkal njihove objave.

Zakaj so to naredili?

Poteza je del Twitterjevega prizadevanja za večjo zasebnost in zaščito podatkov uporabnikov. Čeprav bo sprememba morda zahtevala nekaj prilagajanja, naj bi pripomogla k ustvarjanju varnejšega in bolj zasebnega okolja za vse uporabnike.

Sprememba je ponekod že vidna

Twitter spodbuja uporabnike, naj še naprej izražajo svojo podporo in zanimanje z všečkanjem objav, saj bodo avtorji še vedno lahko videli te interakcije. Sprememba bo postopoma uvedena v prihodnjih dneh, tako da se lahko uporabniki prilagodijo novemu načinu delovanja.

Oznake: