Slovenska metal skupina Inmate predstavlja svoj novi singel in videospot “Destined to Taste Death” z njihovega prihajajočega albuma “Let the Dead Bury Their Dead”. Druga skladba s težko pričakovanega albuma že vzbuja pozornost oboževalcev in kritikov, saj prinaša intenzivno glasbeno izkušnjo, ki jo spremlja vizualno impresiven videospot.

Inmate, videospot
Inmate, videospot

Nov videospot

Videospot “Destined to Taste Death” ponuja edinstven vpogled v zakulisje njihove zadnje turneje, ki so jo opravili skupaj s priznano madžarsko skupino Ektomorf. Turneja je potekala v mesecu marcu in aprilu 2024 ter je vključevala nastope v Nemčiji, Avstriji, Slovaški, Češki in Madžarski. Posnetki izza odrov, vznemirljivi koncertni prizori in nepozabni trenutki s turneje dajejo videospotu avtentičen in surov občutek, ki odraža energijo in predanost skupine.

Kako je nastal videospot?

Produkcijo in režijo videospota je prevzel Marko Duplišak, ki je z odlično uporabo vizualnih efektov in montaže ustvaril atmosfero, ki popolnoma dopolnjuje težko glasbo skupine. Glasbo za skladbo so prispevali člani skupine Bezjak, Grudnik in Duplišak, medtem ko sta besedilo napisala Bezjak in Duplišak. Celotno produkcijo, miks in mastering je izvedel Uroš Boršič, ki je poskrbel, da skladba zveni izjemno profesionalno in močno.

Napoved novega albuma

Album “Let the Dead Bury Their Dead” obljublja, da bo pravo glasbeno doživetje za vse ljubitelje metala. S svojim težkim zvokom, močnimi besedili in vrhunsko produkcijo se bo zagotovo zapisal med pomembne izdaje letošnjega leta.

Skupina Inmate je znana po svoji energični in čustveni glasbi, ki pogosto raziskuje teme trpljenja, odrešitve in notranje moči. “Destined to Taste Death” ni izjema, saj skladba skozi svojo glasbeno strukturo in besedilo raziskuje temačne plati človeške izkušnje, hkrati pa ponuja katarzično izkušnjo za poslušalce.

Oznake: