Kresovci v poletje stopajo s prvo in čisto avtorsko polko Kraljica. Gre za skupino mladih fantov, ki jih druži strast do narodnozabavne glasbe. Ansambel Kresovci sestavljajo 21-letni Jernej Verhnjak na harmoniki, 22-letni Luka Slemnik na kitari, 23-letni Klemen Krivec na baritonu in 22-letni Lovro Tominc na glavnem vokalu.

Korošci

»Vsi prihajamo iz koroške regije, do katere gojimo posebno ljubezen. Poleg glasbe se vsi ukvarjamo še z drugimi obveznostmi, dva tudi še študirata,« je povedal pevec Lovro Tominc. Kot začetek ansambla štejejo leto 2023, v katerem smo bili v prvotni zasedbi Jernej, Klemen in Lovro, z začetkom letošnjega leta pa se jim je pridružil še Luka. »On je bil še zadnji košček sestavljanke, ki smo ga potrebovali za izdajo prve skladbe,« povedo fantje.

Kraljica je nova polka

»Kraljica« je nova polka, ki bo zagotovo osvojila številne poletne veselice. Besedilo in glasbo je napisal Lovro Tominc, pri aranžmaju pa so imeli pomoč mentorja Boštjana Merzdovnika, kateremu so močno hvaležni. Kot pravi Lovro se je besedilo napisalo kar ‘samo od sebe’, melodija pa je bila v osnovi nekoliko drugačna, z nekaj popravki pa jo je na koncu izpopolnil.

Kresovci po izdaji prve polke ne počivajo. Pripravljajo se na poletne nastope, hkrati pa v studiu vadijo in snemajo nove pesmi, s katero bodo številne presenetili še v letošnjem poletju.

Oznake: