LLA (Ljubljana Literary Agency) je prva slovenska literarna agencija in obenem tudi prva mednarodna literarna agencija v Sloveniji, ki bo zastopala tudi tuje založbe v regiji Alpe-Mediteran in širše. LJUBLJANA LITERARY AGENCY bo delovala pod geslom small&smart, spremljali jo boste lahko tudi na socialnih omrežjih in na spletni strani agencije.

Prva slovenska literarna agencija

Dobrih praks na področju literarnega posredovanja je v svetu veliko, kot tudi priljubljenih in uspešnih oblik mednarodnega sodelovanja. Na podlagi teh poznavanj nastaja prva slovenska literarna agencija. Po odmevnih gostovanjih Slovenije na knjižnih sejmih v Frankfurtu in Bologni, je čas za sistemsko umestitev slovenske literature v širšem okolju.

Senja Požar je v top skupini najbolj prepoznavnih literarnih agentov na svetu.
Petra Hardt, nekdanja literarna agentka založbe Suhrkamp. Thessaloniki, knjižni sejem 2024

«Senja Požar, ki sicer beleži že več kot 28 let dela in izkušenj v založništvu, svoje delo poimenuje tudi svojevrstna kulturna diplomacija. Bila je prva aktivna Slovenka v mednarodni skupini strokovnjakov Publishers Without Borders, v katero je vključenih že več kot 5000 založnikov in literarnih agentov z vsega sveta. Ta informacijska točka je nastala spomladi 2020, ko so bili zaradi pandemije odpovedani knjižni sejmi po vsem svetu, in se je razvila v pomembno stičišče informacij iz založništva, mreženj in izobraževanj.«

Nina Gostiša, Delo, januar 2022, o Senji Požar

Oznake: