Letošnja sezona je prinesla bogato letino marelic v vašem sadovnjaku. Kaj lahko naredite iz marelic? Pomagamo vam lahko s petimi slastnimi predlogi, kako najbolje izkoristiti vaše marelice.

Marelice
Marelice

Kaj narediti iz marelic?

Domača marmelada iz marelic

Pretvorite sveže marelice v okusno domačo marmelado. Popolna je za mazanje na kruh, dodajanje jogurtu ali kot polnilo za pecivo. Naravna sladkoba in živahna barva jo naredita priljubljeno v vsaki shrambi.

Sušene marelice

Ohranite svoje marelice s sušenjem. Sušene marelice so zdrav prigrizek, ki ga lahko vzamete s seboj, uporabite pa jih lahko tudi v različnih receptih, od peke do slanih jedi. Sušenje intenzivira njihov okus in podaljša njihovo trajnost.

Marelični liker

Za bolj razvajajočo možnost razmislite o pripravi mareličnega likerja. Domača pijača iz marelic je lahko uživana sama ali uporabljena v koktajlih. Postopek je preprost: marelične polovice namočite v vodko ali žganje, dodajte sladkor in pustite, da se infuzira nekaj tednov.

Marelični sorbet

Ohladite se z osvežujočim mareličnim sorbetom. Preprosta sladica zahteva le nekaj sestavin: sveže marelice, sladkor in vodo. Je popolna poslastica za vroče poletne dni in slasten način za uživanje svežega sadja.

Peciva in slaščice iz marelic

Marelice lahko vključite v različna peciva in sladice. Marelični tarti, pite in torte bodo zagotovo uspešnica. Naravna kislost sadja se čudovito ujema s sladkim testom in kremastimi nadevi.

Neskončne kulinarične možnosti

Vaša letina marelic ponuja neskončne kulinarične možnosti. Če jih boste konzervirali, ustvarili pijače ali jih vključili v sladice, bo bogastvo vašega sadovnjaka prinašalo veselje in slast skozi vse leto.