Slovenska glasbena scena je letos spomladi dobila svež veter v obliki mlade, petčlanske in ambiciozne glasbene skupine RANR. Skupina je vstopila na sceno s svojim edinstvenim zvokom in vizijo, prinašajoč nekaj novega, nekaj brezmejnega. Kot bi bilo namenjeno, se njihova nova pesem imenuje “Vonj po svežem”.

Nova skladba

Nova pesem “Vonj po svežem” je vizualna izkušnja, saj je skupina posnela videospot v naravi. Zvoki in besedilo pesmi člane zasedbe spominjajo na prebujanje iz zimskega spanca, na vedno daljše sončne dni in na dobro družbo v domačem kraju. Videospot, posnet v naravnem okolju, dodatno poudarja svežino in optimizem, ki ga pesem prinaša.

Vonj po svežem

“Vonj po svežem” je pesem, ki govori o tem, kako ena oseba lahko spremeni najbolj tuje mesto v naš dom. Pesem je nastala v obdobju, ko so se člani zasedbe soočali z velikimi vprašanji o svoji prihodnosti, o tem, kje bi radi bili, kaj jim je blizu kot osebam in kje se vidijo čez nekaj let. Ena od članov skupine je razložila: “V moje življenje se je vrnila oseba, ki je bila ključna, da sem ostala v Ljubljani. V enem stavku lahko povem samo to, da je življenje postalo lažje.”

Kako je nastala skladba?

Refren za pesem je napisal Tadej, basist skupine. Ko je bil refren postavljen, so sledili še verzi, ki opisujejo občutke do mesta. Ta proces ustvarjanja je bil za skupino izjemno oseben in introspektiven, kar se čuti tudi v končnem izdelku.

Pesem “Vonj po svežem” je trenutno najbolj “rock” obarvana pesem skupine RANR. Kljub temu se zasedba ne obremenjuje z opredelitvijo v specifičen glasbeni žanr. Sami pravijo: “RANR je naš žanr.” Pesem je bila ustvarjena s pomočjo in pod okriljem @TheKrakenProductions (Matic Mlakar), ki z zasedbo sodeluje že od samega začetka, od prvenca “French Love Connection”.

Veliki načrti za prihodnost

Zasedba RANR ima velike načrte za prihodnost. Po polni sezoni poletnega koncertiranja nameravajo izdati svoj prvi EP. Pred tem pa obljubljajo še nekaj singlov za vse neučakane oboževalce. S sončnimi očmi se bend veseli poletja in vseh nadaljnjih pustolovščin, ki jih bo to prineslo.

Skupina RANR s svojo energijo, strastjo do glasbe in edinstvenim pristopom obeta, da bo postala ena izmed vodilnih sil na slovenski glasbeni sceni. Njihova nova pesem “Vonj po svežem” je le začetek njihove poti, ki jo bodo spremljale številne nove skladbe, koncerti in glasbene pustolovščine.

Oznake: