Otok Prvić ostaja eden izmed najbolj čarobnih, a manj znanih biserov Jadranskega morja. Majhen otok, ki meri komaj dva kvadratna kilometra, je znan po svoji avtentični ohranjenosti, ki obiskovalcem omogoča pobeg od vsakdanjega vrveža modernega sveta.

Prvić Luka in Prvić Šepurine

Prvić slovi po kristalno čistem morju in idiličnih plažah, pa tudi tudi kot dom Fausta Vrančića, renesančnega izumitelja in polihistora, čigar dediščina živi naprej v muzeju, posvečenem njegovemu delu. Otok je razdeljen na dve naselji, Prvić Luka in Prvić Šepurine, ki se ponašata z ozkimi kamnitimi ulicami in tradicionalnimi dalmatinskimi hišami, kar ustvarja pristno atmosfero miru in tišine.

Otok brez avtomobilov

Zaradi svoje majhnosti in odsotnosti avtomobilov Prvić nudi edinstveno izkušnjo bližine narave in preprostega življenjskega sloga. Lokalni prebivalci, ki svojo tradicijo in kulturo predajajo iz roda v rod, z odprtimi rokami sprejemajo vsakega obiskovalca, pripravljeni deliti zgodbe in legende, ki so oblikovale ta otok.

Trajnostni turizem

Posebnost Prvića je njegova zavezanost ohranjanju okolja. Lokalna skupnost si prizadeva za trajnostni turizem, ki spoštuje naravno in kulturno dediščino otoka. Od ekološke pridelave hrane do omejevanja uporabe plastike, Prvić je primer, kako lahko majhne skupnosti vodijo v velike spremembe.

KJE JE PRVIĆ?

Otok Prvić najdete med Vodicami in Šibenikom v Šibensko-kninski županiji.

Več kot le destinacija

Otok Prvić je več kot le destinacija; je izkušnja, ki ostane z vami, klic, da se vrnete v njegov objem miru, tišine in neokrnjene narave. V svetu, ki se neprestano spreminja, Prvić ostaja nepremičen v svoji lepoti, tradiciji in gostoljubnosti, kar ga dela pravo dalmatinsko skrivnost, ki čaka, da jo odkrijete.

Oznake: