Na tradicionalnem pohodu po mestu, namenjenem slovesu od šole, so se dijaki ustavili pred ključnimi točkami Brežic: Občino Brežice, Vrtcem Brežice in Osnovno šolo Brežice. Pohod je vrhunec dosegel na šolskem igrišču, kjer je potekala tradicionalna prireditev »Predaja ključa«.

V tem šolskem letu so aktualni šolski ključarji iz 4. a-oddelka pripravili zanimive in zabavne igre, v katerih so se pomerili dijaki tretjih letnikov. Najuspešnejši so bili dijaki 3. d-oddelka, ki so svojemu oddelku priborili pravico do ključa šole za naslednje šolsko leto.

Ključ šole simbolizira pripadnost šoli, pomoč sošolcem, učne procese in vzorno vedenje. Prav tako odpira vrata v nove svetove različnih spoznanj, ki naj stojijo na temeljih poštenosti in ljubezni.

Splošna matura

Po prireditvi je sledila še podelitev spričeval v matičnih učilnicah. V tem tednu se bodo maturanti še udeleževali priprav na maturo, ki se bo začela 29. maja z izpitom iz slovenščine. Podelitev maturitetnih spričeval bo potekala v četrtek, 11. julija 2024.

Dogodek je bil poln veselja in simbolike, saj dijaki ob koncu šolskega leta slavijo dosežke in se pripravljajo na nove izzive, ki jih čakajo v prihodnosti.

Oznake: