Postajališče za avtodome (PZA) v Planici pod skakalnici je eno boljših postajališč za avtodome v Sloveniji. PZA postajališče za avtodome v Planici je odlično izhodišče za vse ljubitelje narave, športnih aktivnosti in raziskovanja slovenskih Alp. Planica, znana predvsem po svojih skakalnicah in nordijskem centru, ponuja veliko več kot le smučarske skoke. PZA Planica postajališče za avtodome se nahaja v neposredni bližini tega ikoničnega športnega objekta in je idealno za avtodomarje, ki želijo uživati v udobju in lepoti tega dela Slovenije.

PZA Planica
PZA Planica

Postajališče za avtodome v Planici

Postajališče za avtodome v Planici je moderno urejeno in ponuja vse potrebne storitve za udobno bivanje. Na voljo so električni priključki, sveža voda, prostor za izpraznitev odpadne vode in sanitarije, kar zagotavlja vse potrebno za prijetno bivanje na poti. Prostor je urejen in prostoren, s čudovitim razgledom na okoliške gore, kar omogoča avtodomarjem, da se popolnoma povežejo z naravo.

Raj za športne navdušence

Planica je raj za športne navdušence skozi vse leto. Pozimi se lahko obiskovalci udeležijo smučarskih skokov in drugih nordijskih športov, kot so tek na smučeh in biatlon. Nordijski center Planica ponuja tudi možnost tečajev in treningov za vse, ki se želijo preizkusiti v teh disciplinah. Poleg tega je Planica tudi odlična destinacija za sankanje in druge zimske aktivnosti.

Kot lastnik avtodoma boste za 24-urno parkiranje v Planici plačali 18 evrov. Cena velja za avtodome nad 2,5 metra višine – nižji kombiji (VW Transporter, Ford Transit in podobni) spadajo v kategorijo osebnih avtomobilov. Za to kategorijo avtov vas bo parkiranje stalo vsega 3,5 evrov za 24 ur.

Pohodništvo, kolesarjenje, zipline

V poletnih mesecih se Planica prelevi v izhodiščno točko za pohodništvo, kolesarjenje in gorsko kolesarjenje. V okolici so številne pohodniške poti, ki vodijo do osupljivih razglednih točk, gorskih jezer in planinskih koč. Kolesarji lahko uživajo v razgibanih poteh, ki ponujajo različne stopnje zahtevnosti, od lahkih družinskih izletov do zahtevnejših vzponov za izkušene kolesarje. Pogumni lahko preizkusite tudi Planica zipline.

Odlična izbira tudi za družine

Postajališče za avtodome v Planici je odlična izbira tudi za družine. Otroci lahko uživajo v igri na prostem, raziskujejo naravo in se učijo o okolju v čudovitem alpskem okolju. Poleg tega so v bližini na voljo tudi restavracije in kavarne, kjer lahko obiskovalci uživajo v lokalni kulinariki in okusnih dobrotah.

PZA postajališče za avtodome z vsemi potrebnimi storitvami za avtodomarje in široko paleto aktivnosti, ki jih ponuja okolica, je popolna izbira za vse, ki želijo doživeti lepote slovenskih Alp na avtodomu. Ne glede na to, ali iščete aktivne počitnice ali mirno sprostitev v naravi, Planica vam ponuja nepozabno doživetje.

Sprehod po dolini Tamar, izlet v Kranjsko Goro

Za tiste, ki iščejo sprostitev, Planica ponuja tudi številne možnosti za mirno preživljanje prostega časa. Sprehod po dolini Tamar, piknik ob reki Savi ali preprosto uživanje v panoramskem razgledu na okoliške vrhove so le nekatere izmed možnosti. V bližini je tudi naravni rezervat Zelenci, kjer se nahaja izvir reke Save Dolinke in kjer lahko obiskovalci občudujejo edinstveno naravo.