Planica zipline izkušnja je nekaj nepozabnega. Slovenski raj pod Alpalmi je svetovno znan po svojih skakalnicah in nordijskem centru, ponuja pa eno najvznemirljivejših adrenalinskih doživetij v Sloveniji. Atrakcija se ponaša z nazivom najstrmejšega ziplinea na svetu privablja ljubitelje adrenalina in narave iz vseh koncev sveta.

Zipline Planica
Zipline Planica

Spust s planiške letalnice

Zipline v Planici izkorišča naravne danosti in infrastrukturne zmogljivosti smučarske letalnice. Obiskovalci se najprej povzpnejo na vrh letalnice, kjer že sam vzpon ponuja čudovite razglede na dolino Tamar in okoliške vrhove Julijskih Alp. Občutek pričakovanja in rahle treme, ko stojite na vrhu letalnice, je nepozaben.

Najstrmejši zipline na svetu

Ko se obiskovalci pripravljajo na spust, je občutek adrenalina na višku. Zipline v Planici je dolg 566 metrov in omogoča hitrost do 85 km/h. Spust simulira polet smučarskega skakalca, kar pomeni, da boste izkusili, kako se počutijo profesionalni skakalci, ko se spustijo po skakalnici.

Spust po zipline v Planici traja 40 sekund

Celoten spust traja približno 40 sekund, vendar je ta kratki čas napolnjen z nepozabnimi občutki. Hitrost, veter v laseh, razgledi na okoliške gore in občutek svobode med letenjem po zraku so razlogi, zakaj se mnogi odločajo za to adrenalinsko doživetje.

Varna pustolovščina

Varnost je pri takšnih aktivnostih seveda na prvem mestu. Zipline v Planici je opremljen z najsodobnejšo varnostno opremo, osebje pa je profesionalno usposobljeno za zagotavljanje varne in prijetne izkušnje. Pred vsakim spustom obiskovalce natančno poučijo o pravilih in varnostnih ukrepih.

Zipline je primeren za vse generacije

Čeprav je zipline adrenalinska atrakcija, je primeren za obiskovalce vseh starosti. Seveda morajo otroci doseči določeno višino in težo, da lahko varno uživajo v spustu, vendar pa je zipline primeren tako za družine kot tudi za posamezne adrenalinske navdušence.

Planica, Planica

Planica ni le dom adrenalinskega ziplinea, ampak tudi središče športnega in naravnega bogastva. Po spustu se obiskovalci lahko sprehodijo po dolini Tamar, obiščejo Nordijski center Planica ali se podajo na bližnje pohodniške poti. Planica ponuja tudi bogato kulturno dediščino, saj je bila skozi desetletja priča številnim športnim dosežkom in zgodovinskim dogodkom.

Oznake: