Teden restavracij se je v zadnjih letih trdno zasidral na slovenskem koledarju, vsako pomlad in jesen privabi številne ljubitelje dobrih okusov. Gre za priložnost, ko lahko obiskovalci po dostopnejših cenah okusijo vrhunske jedi priznanih slovenskih restavracij. Pobudnik dogodka, slovenski gastronomski kritik Uroš Mencinger, je želel s Tednom restavracij približati kulinarične mojstrovine širši javnosti in ob tem poudariti kakovost slovenske kulinarične scene.

Teden restavracij
Teden restavracij

Restavracije

Restavracije, ki sodelujejo v Tednu restavracij, predstavljajo svoje najboljše jedi, pripravljene iz sezonskih in lokalnih sestavin. To je odličen način, kako se gostinci povežejo z lokalnimi kmeti in pridelovalci, kar podpira trajnostno gastronomijo. V ospredju so izjemni okusi in kreativni pristopi, ki nadgrajujejo tradicionalno kuhinjo s sodobnimi tehnikami. Vsaka restavracija ponudi posebno izbran meni po enotni ceni, kar gostom omogoča, da preizkusijo visoko kulinariko, ne da bi ob tem občutili visok finančni pritisk.

Priložnost za obiskovalce in za restavracije

Slovenija kot gastronomska destinacija postaja vse bolj prepoznavna tudi v tujini, kar potrjujejo Michelinove zvezdice, ki jih slovenske restavracije vsako leto osvajajo v vedno večjem številu. Teden restavracij je priložnost tudi za restavracije, da pokažejo svoje znanje, inovativnost in ljubezen do kuhanja. To je teden, ko kulinarika postane dostopna vsakomur, ne glede na proračun.

Med 11. in 20. oktobrom

Za vse, ki želijo v Tednu restavracij uživati v izjemnih okusih, pa velja pohiteti z rezervacijo, saj so mesta v restavracijah hitro zapolnjena. Ko se odprejo vrata kulinaričnega doživetja, so na voljo le najbolj hitri in odločeni. Teden je praznik slovenske kulinarike, ki združuje ljubitelje hrane po vsej državi in promovira vse tisto, kar slovensko gastronomijo dela posebno.