Roots in The Woods 2024

Od 22. do 24. avgusta 2024 bo na Treh kraljih nad Slovensko Bistrico, v osrčju Pohorja, potekal že šesti mednarodni dub reggae festival Roots in The Woods 2024.

Edini tovrstni festival v Sloveniji se ponaša z najvišjo in najlepšo festivalsko lokacijo v državi. Na 1.200 metrih nadmorske višine, med koreninami in gozdovi Pohorja, festival nudi edinstveno izkušnjo v neokrnjeni naravi. Organizatorji festivala so izjemno hvaležni RTC Jakec Trije Kralji “Na najlepši strani Pohorja”, brez katerih tako čudovito vzdušje za obiskovalce ne bi bilo mogoče.

Glasbeni program

Festival bo v treh dneh gostil številne mednarodne in domače izvajalce, med katerimi so Weeding Dub, Radikal Guru & Baptiste, Jah Vibes Sound System feat. Sheeba Sound, Ashanti Selah, Brain Holidays, Mother Dubber, David Boomah & Roots In Session, Roots Raid, The Admirals, Evolution Groove, Gonobeats, Wooga, Dubbing Sun & King D, Jahklin, Noxbuk, Pete Roots, Vibe Department, Tadiman, Angus Taylor, Pablo Raster, Rockers Dub Master Sound System, Koneski, Jahmessenjah, Michal Šeps & Reggiment, Freedom Fighters, Urbi’s hi-fi, Tmintafari, Woombat, 3Kings Soundstation, Rasga, Greg Even & Jacuzzy Krall, Kočevska orkester, ZNZL, Haris Pilton, Peacemessenjah Soundsystem feat. Leu, Mr. Too Nice, Jocare, Total Destruction in Jah akka Pedja Skakavac & Skalamerija Sound System.

Dodatne aktivnosti in ponudbe

Poleg glasbenih užitkov, festival ponuja tudi številne druge aktivnosti. Obiskovalci se bodo lahko udeležili različnih delavnic za telo in dušo, uživali v brezplačnem kampiranju, parkiranju in vročih prhah. Letos bo za vse kupce festivalskih vstopnic na voljo tudi vožnja s štirisedno sedežnico po nižji ceni.

Med bližnjimi izletniškimi točkami, ki jih lahko obiščete, so Črno jezero, slap Šumik, cerkev Sv. Treh kraljev, Bistriški vintgar, bolnišnica Jesen in Osankarica. Poleg tega so na voljo pohodniške in kolesarske poti, izposoja koles, bike park, umetna plezalna stena, lokostrelsko strelišče in še mnogo drugega.

Praznovanje narave in skupnosti

Festival Roots In The Woods praznuje povezavo med ljudmi in naravo s pomočjo glasbe, umetnosti in skupnosti. S številnimi nadarjenimi glasbeniki, umetniškimi instalacijami, delavnicami in raznovrstnimi stojnicami, festival ponuja edinstveno doživetje. Organizatorji, ki festival pripravljajo povsem prostovoljno in iz ljubezni do glasbe, narave in ljudi, vabijo vse, da se pridružite temu posebnemu dogodku in praznujete z njimi.

Oznake: