Avgusta se vidiva. Roman, ki je bil dolgo izgubljen in odkrit šele po smrti Nobelovega nagrajenca, velikega kolumbijskega pisatelja, je istočasno zaživel v več kot 30 državah po svetu.

Avgusta se vidiva - Gabriel Garcia Marquez

Vsakega avgusta Ana Magdalena Bach zapusti svoj dom, moža in družino, da bi na bližnjem otoku obiskala grob svoje matere. V tej osami odkrije priložnost, da za eno noč spremeni svojo identiteto. Vsako leto znova izkusi trenutke ukradene svobode, raziskuje tuje strasti in odkriva svoje skrivnosti, v času, ko se spreminja ne svet, ampak ona.

“Posthumno odkrita mojstrovina” je zgodba o srečno poročeni ženski srednjih let, ki si vsak avgust privošči novo ljubezensko pustolovščino. Delo slavi sodobno žensko, ki se ne podreja zastarelim družbenim normam, ter je hvalnica ženski svobodi in pravici do raziskovanja lastne strasti in seksualnosti. Ta subtilno napisan roman o ženski želji in življenjski moči odraža predvidevanje in literarno veličino največjega kolumbijskega pisatelja. Roman “Avgusta se vidiva”, ki ga je Márquez napisal desetletje pred svojo smrtjo, je do leta 2024 ostal skrit v njegovi zapuščini.

O AVTORJU: Gabriel García Márquez, Nobelov nagrajenec, je literarni velikan, čigar dela v slovenskem prevodu še naprej navdušujejo nove generacije bralcev. Njegova dela so redno ponatisnjena in prevajana, kar dokazuje trajno relevanco njegovih idej in misli.

Oznake: