Tretje leto zapored National Geographic vabi ljubitelje fotografije, da pokažejo svoje ustvarjalne talente v specializiranem fotografskem natečaju. Letošnje tekmovanje prinaša štiri vznemirljive kategorije, ki jih navdihujejo različni vidiki našega sveta – od zgoraj, živali, ljudje in moč privlačnosti.

Fotografski natečaj National Geographic

Prijave in kategorije

Prijave so odprte od začetka junija do 30. julija. Fotografije bodo med 1. in 31. avgustom objavljene na spletni strani natečaja, kjer bo potekalo glasovanje za nagrado “Občinstvo”. Strokovna žirija, sestavljena iz uglednih fotografov in strokovnjakov:

Yassen Todorov (Kategorija: Od zgoraj), dobitnik glavne nagrade National Geographic 2018, znan po fotografiranju iz zraka.
Esther Horvath (Kategorija: Živali), specializirana za podnebne raziskave v polarnih regijah.
Andrej Korenč (Kategorija: Ljudje), dolgoletni slovenski fotograf in strokovnjak za dokumentarno in popotniško fotografijo.
Izr. Prof. Arne Hodalič (Kategorija: Moč privlačnosti), izkušen fotoreporter in jamar s številnimi mednarodnimi publikacijami.

Fotografski natečaj National Geographic je odlična priložnost za ljubitelje fotografije, da pokažejo svoj talent in ustvarjalnost ter se potegujejo za prestižne nagrade. Natečaj spodbuja estetsko dojemanje sveta, pa tudi povezovanje skozi umetnost in naravo.

Nagrade

Nagrade za zmagovalce vključujejo mobilne telefone Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Peugeot Allure nahrbtnike, Nikon fotoaparat Z 6II z objektivom NIKKOR Z 24-70mm f/4 S, ter letne naročnine na revijo National Geographic Slovenija.

Pravila natečaja

Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ štirimi fotografijami, eno za vsako kategorijo. Fotografije morajo biti izvirne in ne smejo biti predhodno nagrajene na drugih natečajih sodelujočih z National Geographicom. Umetna inteligenca (AI) in spajanje fotografij nista dovoljena, prav tako ne dodajanje, spreminjanje ali odstranjevanje elementov fotografije.