Slovenska skupina Orlek je tudi letos podlegla čarom poletja in se tokrat v tandemu z Majo Predatoria, navidezno odpravila na morje. Seveda ne zares, ampak z novo pesmijo ‘Na morje’, ki je izšla na njihovem sveže izdanem albumu ‘3.5 POLNOMASTNO’.

Nova skladba

‘Na morje’ je duet, ki sta ga ustvarila ustanovni član Orlek Jure Tori in tekstopisec Rudi Medved. Skladba je zamišljena kot pogovor med partnerjema, ki se odpravljata na počitnice ob morju. Žensko vlogo je odpela Maja Predatoria, medtem ko Vlado Poredoš v tej pesmi prevzema pripovedno vlogo. Navihana in sproščena pesem nagovarja mnoge poslušalce, saj v njej prepoznajo lastne izkušnje in pričakovanja.

Videospot Na morje

Videospot za pesem ‘Na morje’ so Orlek posneli v legendarnem fičku, ki sta ga posodila brata Srečko in Ivan Kemperle. Na poti med morjem in rodnim Zagorjem je ekipa Slo Team Production, v sestavi Jan Lah Škrbec in Nace Vrbek, zajela vse ključne trenutke. Poleg tega so v spot vključeni tudi koncertni posnetki, saj Orlek najbolje zasijejo prav na odru. V vlogah nastopata Vlado in Maja, najbolj žgečkljive prizore pa je v obliki karikatur narisal Denis Polanc.

35-letnica delovanja

Čeprav bodo Orlek letos na morju morda le dva do tri dni, jih čaka koncertno bogato poletje in jesen. Skupina letos obeležuje 35-letnico delovanja, kar bodo proslavili z vrsto koncertov po Sloveniji. Njihov jubilejni album ‘3.5 POLNOMASTNO’ je že na voljo, osrednji dogodek praznovanja pa bo koncert 5. oktobra v Kinu Šiška.

Oznake: